30 oktober 2010

NOTD: Let's talk about Barrie!

Schaam, schaam, deze nagellak had ik al heel lang geleden gekocht en ik had hem nog niet één keer gebruikt! Toch is Let´s Talk About Barrie! best een aardige kleur: donkerrood/donkerroze. Een beetje saai vind ik hem wel, gewoon een standaardkleur die iedereen wel zou moeten hebben, maar speciaal is anders.
Om hem wat op te leuken heb ik witte streepjes aangebracht met een striper van essence en heb ik spinnewebjes gemaakt op m'n duimen. Deze keer eindelijk een nette clean-up, maar helaas wel de duim vergeten zoals jullie zien!



De spinnewebjes zijn heel makkelijk te maken. Je maakt eerst de lange drie/vier (ligt eraan hoe breed je nagel is) strepen en dan verbind je deze met de kleine streepjes. Probeer deze kleine streepjes een beetje rond te maken en niet helemaal recht: dan ziet het er echter uit.
Dus mocht je van plan zijn om Halloween te vieren...

Gebruikt:
Catrice - Let's Talk About Barrie!
Essence - Tippainter: white

27 oktober 2010

NOTD: purple tips

Vandaag laat ik jullie een vrij klassieke manicure zien: gekleurde tips. Voor de duidelijkheid: tips zijn de witte randjes van je nagels. Het leuke van deze manicure is dat hij lang blijft zitten. Ik heb na 4 dagen nog bijna geen tipwear en ik denk dat dit komt omdat je natuurlijk een redelijke laag nagellak op je tips hebt zitten!
Voor het maken van deze look kun je de volgende stappen volgen:


1. Begin met jouw standaardmanicure en breng (altijd!) een basecoat aan.
2. Lak je nagels in een lichtroze kleur. Dit wordt de basiskleur.
3. Nu komt het precieze werk: kies een donkere kleur en lak hiermee je tips of een iets groter gedeelte van je nagel dan alleen de tips. Het is een kwestie van oefenen maar ook met een normaal kwastje zou je een redelijk recht streepje moeten kunnen maken. Een kleine uitschieter kun je straks nog verbloemen met het glitterrandje.
4. Maak onder je gekleurde tip een glitterrandje met een striper. Je kunt variëren in breedte en in de hoeveelheid glitter.
5. Gebruik tot slot een topcoat.

Het is met deze vrij standaard manicure leuk om te experimenteren met kleuren en glitters. Dus gebruik vooral andere kleuren dan ik. Vind je de kleuren die ik gebruikte heel mooi? Dan vind je hieronder een lijstje met de gebruikte nagellak.
Let trouwens niet te veel op de details en kwaliteit van de foto (klik voor GROOT). Ik heb deze manicure al sinds zondag op m'n nagels zitten dus je kunt al een beetje tipwear zien!

Gebruikt:
- Sally Hansen Double Duty strengthening base & topcoat
- Catrice: My Best Friend's Tiara
- Catrice: Poison me, Poison you
- Essence Nail Art Freestyle & Tippainter: Silver Sparkle

23 oktober 2010

MNY en swatches

Veel van jullie zullen al op de hoogte zijn van het nieuwe zusje van Maybelline New York: MNY. Sinds maandag liggen de producten van dit merk in de schappen bij alle Etos filialen. MNY heeft verschillende make-up producten voor een goedkope prijs (onder de €3). Onder de producten zijn (jippie!) ook nagellakjes in 42 verschillende, unieke kleuren! De lakjes kosten €2,49 en deze week geldt bij de etos voor alle cosmetica producten tweede 50% korting. Ik kocht dus twee kleuren voor €3,75: 671 (een mosgroen) en 549 (een taupe).



Van de groene kleur draag ik drie laagjes. Bij het eerste laagje schrok ik een beetje want de kleur was meer legergroen dan mosgroen en kwam dus helemaal niet overeen met de mooie kleur in het potje. Gelukkig kon ik de kleur dus opbouwen met meerdere laagjes. De kleur is overigens shimmery, maar dat zie je niet zo goed op de foto.
Van de taupe kleur draag ik twee laagjes, maar deze zou ook wel met één laagje kunnen.
Ik vind de kleuren erg mooi: de taupe kleur hebben we al bij veel merken gezien maar de groen vind ik echt heel uniek. De applicatie was prima: een mooi, breed kwastje vergelijkbaar met de kwastjes van Catrice.
De potjes zijn ook heel schattig en doen ook een beetje Catrice-achtig aan. Er zit 7 ml in, wat ik een redelijke prijs vind. Ter vergelijking: Catrice nagellak kost ook €2,49 maar heeft 10 ml in een potje.
Ik denk zeker dat ik in de toekomst nog wel meer van dit merk ga aanschaffen!

Hebben jullie al wat gekocht?

12 oktober 2010

Tip: Eyeko giveaway @ TheLacquerFiles

Hallo allemaal!
Michelle van The Lacquer Files heeft een giveaway georganiseerd met superleuke lakjes van Eyeko. Dit merk staat bekend om zijn leuke en orginele kleuren en kwalitatief goede nagellak.
Lijkt je het leuk om deze nagellakjes te winnen? Kijk dan hier!

Succes!