17 augustus 2010

Budget Nailart

Op het gebied van nagellak en nailart is er veel te krijgen, variërend van goedkope (Essence, Catrice) tot duurdere producten (O.P.I, Trind). Natuurlijk is het heerlijk als je veel te besteden hebt en mooie, dure producten kunt kopen. Maar vandaag wil ik even de aandacht schenken aan de mensen die het met een kleiner budget moeten doen. Hieronder volgen dus een paar (bezuinigings-) tips.

1. Koop producten van goedkopere merken.
Misschien heb je het idee dat er voor weinig geld niet veel goeds te krijgen is. Maar dat hoeft niet zo te zijn! Merken zoals Essence en Catrice (beide te verkrijgen bij het Kruidvat) hebben ook veel goede producten, je moet ze er alleen wel goed tussenuit pikken.

2. Check blogs.
Aansluiten bij tip 1. Je moet de goede, goedkope producten weten te vinden en check daarom veel blogs. Misschien schrijft er net iemand dat er van Essence een hele goede nagellak is. Schaf die dan aan en voorkom dat je miskopen doet bij (goedkopere) merken.

3. Doe mee aan giveaways.
Veel blogs houden eens in de zoveel tijd een giveaway. Niet geschoten, altijd mis, dus doe mee en wie weet wordt je wel verblijd met mooie producten!

4. Wees zuinig.
Wees zuinig op de producten die je hebt, dan hoef je ook niet vaak bij te kopen!

5. Wees selectief.
Kijk altijd goed welke producten je nodig hebt. Heb je al een kleur die hier op lijkt? Koop het dan niet! Zo bouw je goedkoop een gevarieerde collectie op.

6. Verzin goedkoper alternatieven.
Als je een striperkwast koopt kun je die (mits je hem altijd goed schoonmaakt) voor al je kleuren nagellak gebruiken. Je hoeft dan dus niet voor elke kleur een aparte nailstriper te kopen. Je kunt striperkwasten onder andere kopen op www.papapa.nl en je kunt natuurlijk ook een gewone dunne kwast kopen bij een hobbywinkel.
In plaats van een dottertool kun je ook een tandenstoker, satéprikker, schuifspeldje, de achterkant van een potlood etc. gebruiken voor het zetten van stipjes.
Merken als Essence komen bovendien vaak met goedkope dupes van bepaalde producten. Zo kwam Essence een tijd geleden met de Stampy set, die ze natuurlijk, op de prijs na, afgekeken hadden van Konad.

7. Bestel op internet.
Op het internet is een veel breder assortiment te vinden dan in de Nederlandse winkels. Vaak is het er ook nog goedkoper dus struin het internet af naar koopjes. Enkele goedkopere sites vind je hier: klik, klik en klik. Let wel altijd goed op de verzendkosten.

8. Koop samen.
Mocht je wat op het internet willen bestellen. Bestel dan samen met wat vriendinnen, zo deel je de verzendkosten. Hetgeen handig kan zijn bij het bestellen bij buitenlandse webshops.

9. Let op aanbiedingen.
Sommige drogisterijen organiseren eens in de zoveel tijd acties met kortingen die flink kunnen oplopen. Wees hier op berust en sla ook dan je spullen in! Bovendien is kopen in de uitverkoop natuurlijk ook altijd goedkoper.

10. Hou je verlanglijstje gereed.
Hou altijd goed bij wat je wilt hebben dan kun je dit vragen voor bijvoorbeeld je verjaardag of voor Sinterklaas.

Zo kan nailart dus ook best goedkoop zijn!

1 opmerking: